Ето как да си приготвим вкусен ориз без слепване


Ето как да си приготвим вкусен ориз без слепване
Снимка: iStock

Оризът е много полезен. На пръв поглед, готвенето му е много лесно. Но всъщност не е така.

Много често оризът се слепва и става на бучки.

В тази статия ще ви разкрием как да се справите с това и да си приготвите чудесен ориз без слепване.

Това, което трябва да направите, е да накиснете ориза преди готвене.

Именно по този начин оризът ще набъбне и по-малко скорбяла ще се освободи по време на готвенето.

Важното е да използвате студена вода, с която да залеете ориза и да го накиснете в продължение на един час.

Как да го сготвите след това:

В тенджерата, където ще готвите ориза, разтопете малко краве масло. Добавете вряла вода в съотношение 1:1 към ориза.

Към водата прибавете малко сол и разбъркайте.

Изсипете ориза като го оставите да ври около 15 минути. Когато цялата вода се изпари, оризът е готов.

Преди да го консумирате, го оставете под капак за около половин час.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама