Оризът е много полезен. На пръв поглед, готвенето му е много лесно. Но всъщност не е така.
Много често оризът се слепва и става на бучки.
В тази статия ще ви разкрием как да се справите с това и да си приготвите чудесен ориз без слепване.
Това, което трябва да направите, е да накиснете ориза преди готвене.
Именно по този начин оризът ще набъбне и по-малко скорбяла ще се освободи по време на готвенето.
Важното е да използвате студена вода, с която да залеете ориза и да го накиснете в продължение на един час.
Как да го сготвите след това:
В тенджерата, където ще готвите ориза, разтопете малко краве масло. Добавете вряла вода в съотношение 1:1 към ориза.
Към водата прибавете малко сол и разбъркайте.
Изсипете ориза като го оставите да ври около 15 минути. Когато цялата вода се изпари, оризът е готов.
Преди да го консумирате, го оставете под капак за около половин час.