Ето как да си приготвим вкусен ориз без слепване


Ето как да си приготвим вкусен ориз без слепване
Снимка: iStock

Оризът е много полезен. На пръв поглед, готвенето му е много лесно. Но всъщност не е така.

Много често оризът се слепва и става на бучки.

В тази статия ще ви разкрием как да се справите с това и да си приготвите чудесен ориз без слепване.

Това, което трябва да направите, е да накиснете ориза преди готвене.

Именно по този начин оризът ще набъбне и по-малко скорбяла ще се освободи по време на готвенето.

Важното е да използвате студена вода, с която да залеете ориза и да го накиснете в продължение на един час.

Как да го сготвите след това:

В тенджерата, където ще готвите ориза, разтопете малко краве масло. Добавете вряла вода в съотношение 1:1 към ориза.

Към водата прибавете малко сол и разбъркайте.

Изсипете ориза като го оставите да ври около 15 минути. Когато цялата вода се изпари, оризът е готов.

Преди да го консумирате, го оставете под капак за около половин час.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама