Обичате карамелизирани пуканки? Вижте как да си ги приготвите сами в домашни условия.
Необходими продукти:
1 чаена чаша пуканки на зърна
зехтин, слънчогледово или царевично олио
1 чаена чаша захар
Вижте още: Всички полудяха по този лимонов кекс с течен шоколад
Начин на приготвяне:
За начало налейте олиото в тенджера, докато покрие дъното, но внимавайте да не прекалите. Оставете на средна температура и изчакайте, докато стане много горещо. След като се сгорещи, добавете зърната, като се уверите, че не са много, защото трябва да има място в тенджерата, за да се пукат и да можете да ги карамелизирате по-късно.
Покрийте с капак, докато се пукат. След това добавете пропорционална част захар спрямо количеството зърна, които сте сложили. Разбъркайте добре - захарта трябва хубаво да покрие всички пуканки. Разклащайте, докато хубаво се карамелизират, след което свалете от котлона и пресипете.
Повторете процеса толкова пъти, колкото е необходимо, за да можете да приготвите цялата чаша царевични зърна. Не забравяйте, че е много важно да работите на средна температура и да бъркате, след като добавите захарта, за да получите добра карамелизация.