Есенна супа от печени зеленчуци


Есенна супа от печени зеленчуци

Времето застудя, макар че хич не ни се иска, затова днес сме ви подготвили една топла супичка от нашите приятели от vremezagotvene.bg.

Необходими продукти за 8 порции:

3 картофа

2 моркова

зехтин

сол

черен пипер

100 мл вермут

800 мл вода

2 зеленчукови/пилешки бульона, по избор

3 стръка праз

2 глави лук

1-2 глави чесън

1 чушка, печена, изчистена

сокът от 1 портокал

2-3 стръка мащерка

1 ч. л. майорана

Начин на приготвяне:

Сложете в тавичка обелените и нарязани моркови и картофи, поръсете със сол, пипер и зехтин и ги изпечете във фурната.

Сложете на котлона тенджера със 100 мл вермут. Щом изгори, прибавете печените зеленчуци. В същата тава сложете нарязания на едро праз, лука и чесъна. Овкусете със сол, пипер и зехтин и върнете във фурната за 20 мин.

Към зеленчуците в тенджерата прибавете бульончетата, 800 мл вода, печената чушка, портокаловия сок, мащерката, майораната. Щом празът, лукът и чесънът се изпекат, изсипете ги в тенджерата.

Пасирайте супата. Запечете бадемите на сух тиган. Сервирайте със заквасена сметана и печените бадеми.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама