Енчилада за нула време: Лесна и бърза рецепта


Енчилада за нула време: Лесна и бърза рецепта
Снимка: Getty Images

Енчиладата е сред мексиканските ястия, които все още не са особено популярни в Българи, но определено трябва да се опитат от всеки. Приготвянето на енчилада е изключително лесно, а най-хубавото е, че е подходящо за всякакви вкусове, защото вие сте тези, които решавате какви съставки ще използвате. Разбира се, има една основна рецепта, към която е добре да се придържате, но спокойно можете да заменяте някои съставки, които не са по вашия вкус.

Вижте още: От тефтера на баба: Традиционна капама

Лесна рецепта за енчилада

Необходими продукти

За соса:

  • 1 консерва доматен сос
  • 1 чаша зеленчуков бульон
  • 3 супени лъжици зехтин/масло от авокадо
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица чили
  • ½ чаена лъжица кимион
  • ½ чаена лъжица чесън на прах
  • ½ чаена лъжица сол
  • щипка риган

Енчилада

За плънката:

  • 200 гр. настърган чедър/кашкавал
  • 1 консерва черен боб
  • 200 гр. спанак
  • 1 люта чушка
  • ½ авокадо
  • ½ лайм/лимон
  • 8 царевични/обикновени тортили

Приготвяне

Започнете с приготвянето на соса, като загреете зехтина в малка тенджера и към него добавите брашното, а след това и останалите сухи съставки. Оставете ги в мазнината за 1 минута и след това бавно прибавете доматения сос и бульона. Оставете на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.

Напълнете тортилите с чедъра, черния боб и спанака, като тук е важно да не слагате прекалено много плънка, за да можете лесно да завиете тартилите след това. Вече навитите тортили се нареждат в тава и върху тях се излива сосът и се поръсват с останалия чедър.

Ястието се пече на предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути или докато чедърът не се запече. След като е готово, оставете  да изстине и сервирайте с резенчета халапеньо, авокадо и лайм.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама