Домашно сладко от кайсии, без пектин


Домашно сладко от кайсии, без пектин
Снимка: iStock

Сега е идеалното време да си направим зимнина, а това сладко от кайсии определено ще ви напомня за летните слънчеви дни.

Необходими продукти за сладкото от кайсии:

900 г добре узрели кайсии (приблизително 6 чаши нарязани)

2 1/4 чаши захар

1 1/2 супени лъжици лимонов сок

Киселинността в лимоновия сок работи със захарта, за да желира естествения пектин в плодовете. А също така помага за предотвратяване на растежа на бактерии.

Вижте още: Пухкав и лесен сладкиш с пресни кайсии

Начин на приготвяне:

Обелете и почистете кайсиите от костилките, след това ги нарежете, поставете в средно голяма тенджера и намачкайте с преса за картофи.

Добавете захарта и лимоновия сок. Поставете тенджерата на средно слаб огън, сложете готварски термометър в тенджерата и продължете да готвите, докато температурата достигне 104C (трябва да отнеме около 20-25 минути).

Дръпнете сладкото от котлона и с лъжица отстранете пяната, която се появява отгоре.

Изсипете сладкото в чисти буркани, оставяйки 1 сантиметър пространство отгоре, след което затворете с плътно затварящ се капак.

Сладкото ще е течно, когато го налеете в бурканите, но ще се сгъсти, когато стегне.

Поставете на хладно и сухо място.

Вижте още: 5 причини да ядете повече кайсии

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама