Домашно сладко от череши БЕЗ лимонтозу


Домашно сладко от череши БЕЗ лимонтозу
Снимка: iStock

В сезона на пресните череши ви предлагаме начин как да ги консервирате - пригответе си вкусно сладко с тях.

Необходими продукти за сладкото от череши:

750 г череши

500 г гранулирана захар

сок от 1 лимон или малко над 3 с.л

Вижте още: Сладка наслада: Пай с череши

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете всички череши от костилките.

Сложете ги в тенджера заедно с лимоновия сок и оставете на слаб огън. Използвайте преса за картофи, за да смачкате леко черешите и оставете да къкри леко до готовност (около 7 минути).

Добавете захарта и загрейте на много ниска степен, докато цялата захар се разтвори (прекарването на дървена лъжица ще ви помогне да разберете, тъй като захарта ще се надраска, ако е все още твърда).

Оставете да заври и оставете за 10 минути.

Свалете от котлона и капнете няколко капки сладко върху охладена чинийка. Поставете чинийката в хладилника за минута и след това прокарайте пръста си през сладкото, готово е, ако се набръчка и е лепкаво. Ако не е напълно готово, варете още няколко минути  и тествайте отново.

След като сте готови, разсипете в горещи буркани и веднага поставете капаци. Оставете да изстине, след това съхранявайте на хладно и тъмно място. Съхранявайте в хладилник след отваряне.

Вижте още: Какво трябва да знаете, когато купувате череши

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама