Домашни маслени сладки, които се топят в устата


Домашни маслени сладки, които се топят в устата
Снимка: iStock

Приготвени с перфектен баланс на масло, захар и брашно, тези сладки имат богат, маслен вкус. Буквално се топят в устата ви.

Необходими продукти за маслените сладки:

1 чаша (230 г) масло, на стайна температура

2/3 чаша (85 г) пудра захар

1½ чаши + 1 супена лъжица (200 г) брашно

1/3 чаша (45 г) царевично нишесте

1/4 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Вижте още: Шоколадови сладки само с 3 съставки

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170˚C. Постелете тава с хартия за печене.

Поставете маслото, ваниловия екстракт и захарта в голяма купа, разбийте, докато се смесят, леки и пухкави.

Пресейте брашното, царевичното нишесте и солта. Разбъркайте, докато се комбинират. Смесете с маслото и оформете тестото. Охладете за 20-30 минути, преди да започнете да оформяте сладките. Можете да разточите тестото и да изрежете кръгчета или с помощта на ръцете си да направите сладките.

Печете до светло златисто кафяво, около 12-15 минути. Оставете да изстинат напълно, преди да приберете или сервирате.

Бележки:

Съхранявайте в херметически затворен контейнер при стайна температура до 3-4 дни.

Вижте още: Пухкавите курабийки на баба

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама