Приготвени с перфектен баланс на масло, захар и брашно, тези сладки имат богат, маслен вкус. Буквално се топят в устата ви.
Необходими продукти за маслените сладки:
1 чаша (230 г) масло, на стайна температура
2/3 чаша (85 г) пудра захар
1½ чаши + 1 супена лъжица (200 г) брашно
1/3 чаша (45 г) царевично нишесте
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Вижте още: Шоколадови сладки само с 3 съставки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 170˚C. Постелете тава с хартия за печене.
Поставете маслото, ваниловия екстракт и захарта в голяма купа, разбийте, докато се смесят, леки и пухкави.
Пресейте брашното, царевичното нишесте и солта. Разбъркайте, докато се комбинират. Смесете с маслото и оформете тестото. Охладете за 20-30 минути, преди да започнете да оформяте сладките. Можете да разточите тестото и да изрежете кръгчета или с помощта на ръцете си да направите сладките.
Печете до светло златисто кафяво, около 12-15 минути. Оставете да изстинат напълно, преди да приберете или сервирате.
Бележки:
Съхранявайте в херметически затворен контейнер при стайна температура до 3-4 дни.
Вижте още: Пухкавите курабийки на баба