Ние сме големи почитателки на прясно изпечените кроасани с шоколад, затова днес ще ви покажем как лесно може да си ги приготвите у дома.
Необходими продукти:
500 гр бутер тесто
200 гр шоколад (млечен или черен по избор)
50 гр лешници или други ядки
Начин да приготвяне:
Бутер тестото се разстила тънко. Шоколадът се начупва на малки парченца. Тестото се нарязва на парчета с големина по избор - може да си направите няколко големи кроасана или един куп мини кроасанчета за повече гости.
Слага се от шоколада в парченце бутер тесто. Намазвате оформения кроасан с жълтък, след което поръсвате с натрошените на дребно ядки, така че да могат да залепнат добре.
Пече се на 220 градуса за 10-15 минути.