Обичате ли да ядете течен шоколад? Ако отговорът ви е "да", днес ще ви покажем как сами може да си го приготвите - без консерванти и вещества, които не искате в тялото си.
Необходими продукти:
4 чаши мляко
3-4 супени лъжици лешници
4 чаши захар
4 супени лъжици брашно
6 супени лъжици какао на прах
200 грама масло
1/2 супена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смесете захарта, какаото и брашното в купа. Постепенно сипвайте млякото при непрестанно бъркане, за да избегнете образуването на бучки.
След това присипете всичко в тиган и изчакайте да заври, като бъркате непрестанно, за да не загори.
Запечете лешниците, след това ги смелете и ги добавете към сместа. Прибавете маслото и солта.
Гответе на ниска температура до получаването на гъста смес, отнема около 15-20 минути.
Оставете течния шоколад да се охлади, след което присипете в сух буркан. Дръжте в хладилника.