Домашен течен шоколад


Домашен течен шоколад
Снимка: iStock/Guliver

Обичате ли да ядете течен шоколад? Ако отговорът ви е "да", днес ще ви покажем как сами може да си го приготвите - без консерванти и вещества, които не искате в тялото си.

Необходими продукти:

4 чаши мляко

3-4 супени лъжици лешници

4 чаши захар

4 супени лъжици брашно

6 супени лъжици какао на прах

200 грама масло

1/2 супена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Смесете захарта, какаото и брашното в купа. Постепенно сипвайте млякото при непрестанно бъркане, за да избегнете образуването на бучки.

След това присипете всичко в тиган и изчакайте да заври, като бъркате непрестанно, за да не загори.

Запечете лешниците, след това ги смелете и ги добавете към сместа. Прибавете маслото и солта.

Гответе на ниска температура до получаването на гъста смес, отнема около 15-20 минути.

Оставете течния шоколад да се охлади, след което присипете в сух буркан. Дръжте в хладилника.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама