Домашен микс от подправки за сочно агнешко


Домашен микс от подправки за сочно агнешко
Снимка: iStock

Има много подправки, които вървят добре с агнешкото месо. Розмарин, мащерка, майорана, мента, магданоз са едни от най-разпространените подправки. В зависимост от това в кой регион живеете или от каква кухня е вашата рецепта, можете също да разнообразявате.

Необходими съставки за подправката за агнешко:

1 супена лъжица сушен розмарин

1 супена лъжица сух риган

1 супена лъжица майорана

1 супена лъжица сух магданоз

1 супена лъжица кимион

1 супена лъжица пушен червен пипер

3 супени лъжици чесън сол

2 чаени лъжички изсушена лимонова кора

1 чаена лъжичка лук на прах

1 чаена лъжичка смляна горчица

½ чаена лъжичка сол

½ чаена лъжичка смлян черен пипер

2 чаени лъжички (по желание) сух джоджен

Вижте още: Няма толкова вкусно и лесно печено агнешко

Инструкции:

Добавете всички съставки в малка купа и разбъркайте заедно. Съхранявайте в херметически затворен контейнер до 1 година.

Трикове за приготвяне на агнешко

- Преди да започнете процеса на готвене, не забравяйте да извадите агнешкото месо от хладилника и да го оставите да престои на стайна температура поне 30 минути. Това помага да се гарантира, че агнешкото ще се готви равномерно и ще получите точно отчитане на температурата.

- Пригответе агнешкото, като отрежете част от излишната мазнина и сребърната кожа, след това овкусете с избраните от вас подправки.

- Печете по-крехки парчета агнешко в по-гореща фурна (220 градуса), за да получите прекрасна кафява коричка и добре сготвен център; гответе по-тлъсти парчета агнешко ниско и бавно (160 градуса), за да отделите цялата мазнина и да позволите на агнешкото да се сготви в сока си.

- Поради остатъчната топлина вашето агне ще продължи да се готви дори след като го извадите от фурната. Поради тази причина ви съветваме да извадите агнешкото от фурната, когато е с 5-10 градуса по-ниска от желаната от вас температура. Ще се сготви напълно до желаната от вас готовност, докато почива.

- След като извадите агнешкото от фурната, го оставете да почине в чиния за 15-30 минути, за да остане крехко и сочно.

Вижте още: Агнешка дроб сарма от тефтера на баба

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама