Никой не иска да яде застояли печива, така че вместо да ги изхвърляте, разберете какво да добавите към тестото.
Добавянето на нишесте към тестото прави крайния продукт по-свеж и вкусен. Смесете го с брашното, след което го пресейте в съставките за тестото. Една супена лъжица нишесте отива на четири чаши брашно. Винаги добавяйте разбърканото с брашното нишесте, защото само така ще видите ефекта.
Необходими продукти за тестото:
1 кг брашно
1,5 супени лъжици нишесте
500 мл хладко мляко
200 мл кисело мляко
2 яйца
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка захар
1 мая
Вижте още: Супер бърз и пухкав тутманик с мая
Начин на приготвяне:
Смесете 200 мл хладко прясно мляко, захарта и маята в купа, разбъркайте добре и оставете да се активира. Добавете останалото мляко, киселото мляко, яйцата, солта, а след това и пресятото брашно с нишестето.
Замесва се гладко тесто, което се покрива с прозрачно фолио и се оставя да втаса.