Добавете тази съставка към тестото и печивото ще е меко 3 дни


Добавете тази съставка към тестото и печивото ще е меко 3 дни
Снимка: iStock

Никой не иска да яде застояли печива, така че вместо да ги изхвърляте, разберете какво да добавите към тестото.

Добавянето на нишесте към тестото прави крайния продукт по-свеж и вкусен. Смесете го с брашното, след което го пресейте в съставките за тестото. Една супена лъжица нишесте отива на четири чаши брашно. Винаги добавяйте разбърканото с брашното нишесте, защото само така ще видите ефекта.

Необходими продукти за тестото:

1 кг брашно

1,5 супени лъжици нишесте

500 мл хладко мляко

200 мл кисело мляко

2 яйца

2 чаени лъжички сол

1 чаена лъжичка захар

1 мая

Вижте още: Супер бърз и пухкав тутманик с мая

Начин на приготвяне:

Смесете 200 мл хладко прясно мляко, захарта и маята в купа, разбъркайте добре и оставете да се активира. Добавете останалото мляко, киселото мляко, яйцата, солта, а след това и пресятото брашно с нишестето.

Замесва се гладко тесто, което се покрива с прозрачно фолио и се оставя да втаса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама