Джинджифилови коледни сладки


Джинджифилови коледни сладки
Снимка: iStock

Наближава Коледа, а какво е този обичан празник без сладки за малки и големи. Предлагаме ви да си направите тази лесна рецепта.

Необходими продукти за джинджифиловите сладки:

3/4 чаша (1 1/2 пръчици) масло, омекнало

3/4 чаша кафява захар

2/3 чаша меласа

1 голямо яйце

1 ч.ч. чист екстракт от ванилия

3 1/4 чаши универсално брашно

1 с.л. смлян джинджифил

1 ч.ч. сода бикарбонат

1 ч.ч. смляна канела

1/2 ч.ч. смлян карамфил

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч.ч. сол

парче пресен джинджифил, настърган (по избор)

кора от 1 портокал (по желание)

1/2 ч.ч. ситно смлян черен пипер (по желание)

фондан, за украса (по желание) или глазура 

Начин на приготвяне:

В голяма купа с помощта на ръчен миксер разбийте маслото, кафявата захар и меласата до пухкава смес, около 2 минути. Добавете яйцето и ванилията, разбийте, докато се комбинират.

В средна купа разбийте брашното, подправките, содата и солта, докато се смесят. С миксер на ниска степен, постепенно добавете сухите съставки към мокрите съставки, както и пресен джинджифил, портокалова кора и черен пипер (ако използвате), докато тестото просто се събере. (Не смесвайте прекалено!)

Разделете тестото наполовина и направете две топки. Увийте всяка във фолио и охладете, докато стегне, около 2 до 3 часа. (Алтернативно, разделете тестото наполовина и разточете всяко парче тесто между две парчета пергамент с дебелина 0,6 см. Охладете, докато стегне.)

Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте две тави с хартия за печене. Поставете една топка тесто върху леко набрашнена повърхност и разточете до дебелина 0,6 см. (Алтернативно, отлепете двата листа пергамент от тестото, след което поставете един лист пергамент обратно под тестото.) Изрежете джинджифилови човечета и прехвърлете върху листове за печене.

Печете, докато леко се подуят и стегнат, 9 до 10 минути, в зависимост от размера на вашите форми за сладки. Оставете да изстинат върху тави за печене за 5 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка за охлаждане, за да се охладят напълно.

Направете същото с останалото тесто, след което украсете по желание с фондан или захарна глазура.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама