Дип с патладжан и червени чушки


Дип с патладжан и червени чушки
Снимка: iStock

Вдъхновена от айвара, тази рецепта за дип от патладжан и червени чушки е определено нещо, което трябва да опитате.

Необходими продукти за дипа:

неутрално масло (като рапица)

1 среден патладжан

2 средни червени чушки

1/3 чаша кедрови ядки или нарязани сурови бадеми, плюс повече за гарнитура

2 с.л. червен винен оцет

1 с.л. екстра върджин зехтин, плюс още

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.ч. доматено пюре

1/4 ч.л. пушен червен пипер, плюс още за гарнитура

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 скилидка чесън, настъргана (около 1/2 ч.л.)

нарязан пресен магданоз, за ​​гарнитура

Вижте още: Този айвар по сръбска рецепта е хит в мрежата

Начин на приготвяне: 

Загрейте грил тигана, предварително намазнен.

Направете няколко дупки в патладжана с помощта на нож. Печете, като обръщате от време на време, докато чушките се овъглят навсякъде, около 15 минути. Прехвърлете чушките в голяма купа, покрийте с найлоново фолио и оставете на пара за 10 минути. Междувременно продължете да печете патладжана, докато почернее напълно, още 10 до 15 минути.

Обелете чушките и патладжана. Изхвърлете ципите, стъблата, семената и всякакви натрупани сокове.

Сложете патладжана, чушките, кедровите ядки, оцета, зехтина, солта, доматеното пюре, пушения червен пипер, черния пипер и чесъна в кухненски робот или блендер. Пасирайте до гладкост, 3 до 4 минути.

Прехвърлете дипа в купа. Полейте със зехтин. Гарнирайте с магданоз, кедрови ядки и пушен червен пипер.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама