Пълнените яйца са популярно предястие, което датира от Древен Рим. Яйцата се варят, след това се смесват с различни сосове, подправки и се сервират по време на големи празници.
Необходими продукти за пълнени яйца:
6 големи яйца
1 авокадо
2 с.л. прясно изцеден сок от лайм
1 с.л. накълцан див лук
1 ч.л. чесън на прах
сол и черен - на вкус
запържени парченца бекон по желание
Вижте още: Жестока мусака с кисело зеле
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, но ги направете твърдо сварени. За целта ще трябва да ги сварите в гореща вода за около 10 до 12 минути.
Прехвърлете в купа с лед и оставете да изстинат, преди да ги обелите. Яйцата се разполовяват.
Отделете жълтъка от сварения белтък.
Смесете жълтъците с авокадото. Подправете със сол, черен пипер, чесън на прах и сок от лайм. По желание може да добавите към кремообразната смес малко накълцан див лук.
С получената смес напълнете половинките сварени яйца. Към яйцата може да добавите запържени парченца бекон.
Добър апетит!