Чудно мезе: Пълнени яйца с крем от авокадо


Чудно мезе: Пълнени яйца с крем от авокадо
Снимка: Istock

Пълнените яйца са популярно предястие, което датира от Древен Рим. Яйцата се варят, след това се смесват с различни сосове, подправки и се сервират по време на големи празници.

Необходими продукти за пълнени яйца:

6 големи яйца

1 авокадо

2 с.л. прясно изцеден сок от лайм

1 с.л. накълцан див лук

1 ч.л. чесън на прах

сол и черен - на вкус

запържени парченца бекон по желание

Вижте още: Жестока мусака с кисело зеле

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата, но ги направете твърдо сварени. За целта ще трябва да ги сварите в гореща вода за около 10 до 12 минути.

Прехвърлете в купа с лед и оставете да изстинат, преди да ги обелите. Яйцата се разполовяват.

Отделете жълтъка от сварения белтък.

Смесете жълтъците с авокадото. Подправете със сол, черен пипер, чесън на прах и сок от лайм. По желание може да добавите към кремообразната смес малко накълцан див лук.

С получената смес напълнете половинките сварени яйца. Към яйцата може да добавите запържени парченца бекон.

Добър апетит!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама