Чудна закуска: Въздушни японски палачинки


Чудна закуска: Въздушни японски палачинки
Снимка: iStock

Използвайки само две яйца и няколко основни неща, можете да приготвите закуска, която е толкова впечатляваща, колкото и вкусна. Идеална за специална сутрин или когато просто искате да се поглезите! Тези въздушни японски палачинки ще ви впечатлят.

Необходими продукти за японските палачинки:

2 яйца, отделени

10 г захар

щипка сол

олио 

Вижте още: Лесни палачинки по рецепта на Джейми Оливър

Начин на приготвяне:

В чиста и суха купа разбийте белтъците с миксер или бъркалка. Разбийте, докато се образуват твърди върхове, което показва, че са готови.

В отделна купа смесете жълтъците със захарта и щипка сол. Разбийте, докато сместа стане гладка и леко бледа на цвят.

Внимателно разбъркайте сместа от яйчен жълтък в разбитите белтъци с помощта на гумена шпатула. Внимавайте да поддържате сместа лека и въздушна.

Загрейте тиган на среден огън и намажете с малко олио. Изсипете тестото, за да оформите палачинки с желан размер. Гответе, докато дъното стане златисто кафяво и краищата започнат леко да се повдигат, което обикновено отнема няколко минути.

Внимателно обърнете палачинката и гответе още минута-две от другата страна, докато стане също златиста и леко се надигне.

Сервирайте палачинките веднага с гарнитури по ваш избор, като бита сметана, пресни плодове или сироп за истинско удоволствие.

Вижте още: Пухкави палачинки с вода

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама