Използвайки само две яйца и няколко основни неща, можете да приготвите закуска, която е толкова впечатляваща, колкото и вкусна. Идеална за специална сутрин или когато просто искате да се поглезите! Тези въздушни японски палачинки ще ви впечатлят.
Необходими продукти за японските палачинки:
2 яйца, отделени
10 г захар
щипка сол
олио
Вижте още: Лесни палачинки по рецепта на Джейми Оливър
Начин на приготвяне:
В чиста и суха купа разбийте белтъците с миксер или бъркалка. Разбийте, докато се образуват твърди върхове, което показва, че са готови.
В отделна купа смесете жълтъците със захарта и щипка сол. Разбийте, докато сместа стане гладка и леко бледа на цвят.
Внимателно разбъркайте сместа от яйчен жълтък в разбитите белтъци с помощта на гумена шпатула. Внимавайте да поддържате сместа лека и въздушна.
Загрейте тиган на среден огън и намажете с малко олио. Изсипете тестото, за да оформите палачинки с желан размер. Гответе, докато дъното стане златисто кафяво и краищата започнат леко да се повдигат, което обикновено отнема няколко минути.
Внимателно обърнете палачинката и гответе още минута-две от другата страна, докато стане също златиста и леко се надигне.
Сервирайте палачинките веднага с гарнитури по ваш избор, като бита сметана, пресни плодове или сироп за истинско удоволствие.
Вижте още: Пухкави палачинки с вода