Чудесна идея за бърз обяд: Яхния от пресен лук


Чудесна идея за бърз обяд: Яхния от пресен лук
Снимка: iStock

В сезона на пресния лук ви представяме една много лесна рецепта за яхния.

Необходими продукти за яхнията от пресен лук:

1 кг пресен кромид лук

70 мл растително масло

80 г масло

150 г домати (200 г стерилизирани)

150 г картофи

250 г кисело мляко

10 г брашно

1/2 връзка магданоз

сол на вкус

Вижте още: Рецепта, която трябва да пробвате: Запечен лук със сметана и пармезан

Начин на приготвяне:

Бялата част на изчистения и измит лук се нарязва на ситно и се задушава до омекване в олио. Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязаните домати и перата от лука, нарязани на едри парчета (1,5 - 2 см). След 10 минути се прибавят запеченото брашно, картофите, нарязани на дребно и задушени отделно в маслото, дребно нарязаният магданоз, сол и малко гореща вода. Ястието се вари на умерен огън до готовност или се изсипва в тава и се запича.

Вижте още: Това мезе е хит: Пържени лучени кръгчета

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама