В сезона на пресния лук ви представяме една много лесна рецепта за яхния.
Необходими продукти за яхнията от пресен лук:
1 кг пресен кромид лук
70 мл растително масло
80 г масло
150 г домати (200 г стерилизирани)
150 г картофи
250 г кисело мляко
10 г брашно
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
Вижте още: Рецепта, която трябва да пробвате: Запечен лук със сметана и пармезан
Начин на приготвяне:
Бялата част на изчистения и измит лук се нарязва на ситно и се задушава до омекване в олио. Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязаните домати и перата от лука, нарязани на едри парчета (1,5 - 2 см). След 10 минути се прибавят запеченото брашно, картофите, нарязани на дребно и задушени отделно в маслото, дребно нарязаният магданоз, сол и малко гореща вода. Ястието се вари на умерен огън до готовност или се изсипва в тава и се запича.
Вижте още: Това мезе е хит: Пържени лучени кръгчета