Предлагаме ви един интересен десерт, който можете да сервирате самостоятелно или със сладолед.
Необходими продукти за пържените ябълкови сладки:
1 1/2 чаши универсално брашно
1/4 чаша захар
2 ч.ч. бакпулвер
1/2 ч.ч. сол
1 1/2 ч.л. канела
1/3 чаша мляко
2 яйца
3 супени лъжици ябълково пюре
2 големи ябълки, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на кубчета
олио за пържене
за глазурата:
2 чаши захар
1/4 чаша мляко
1/2 чаена лъжичка ванилия
Начин на приготвяне:
Разбийте заедно брашното, захарта, бакпулвера, солта и канелата в купа. Направете кладенче в центъра и добавете млякото, яйцата и ябълковото пюре. Разбъркайте само за да се комбинират. Прибавете нарязаните ябълки.
Загрейте олио в тиган. С лъжица грабнете малко от тестото и го пуснете в горещото олио. Пържете всяка страна до златисто кафяво; приблизително 2 минути на страна.
Извадете върху хартиени кърпи, за да се отцедят.
Направете глазурата
В голяма купа разбийте заедно млякото, захарта и ванилията. Потопете всяка пържена сладка в глазурата, като я обърнете, за да сте сигурни, че и двете страни са покрити.
Поставете върху решетки, за да изсъхнат на въздух и да се изцедят.