За всички фенове на баницата една вкусна рецепта от приятелите ни vremezagotvene.bg.
Необходими продукти:
400 г дърпани кори за баница
6 яйца
5 с.л. кисело мляко
700 г сирене
½ ч.л. сода бикарбонат
180 мл олио
125 г масло
100 г кашкавал
500 г свинско месо
сол
черен пипер
мащерка
Начин на приготвяне:
Накиснете сиренето в купа с топла вода, да се обезсоли.
В голяма купа разбийте яйцата със 150 мл от олиото. Отделно смесете киселото мляко и содата. Прибавете към яйцата заедно със сиренето.
Намажете тавата с масло. Сложете една кора, леко намачкана. Сложете масло на няколко места и поръсете със сместа. Редувайте по този начин, докато свършат корите и плънката. Завършете с две кори, намажете ги обилно с масло. Отгоре настържете кашкавала.
Нарежете месото на тънки лентички, овкусете го със сол, пипер и мащерка. Сипете малко олио и разбъркайте добре. Подредете го върху баницата.
Печете в предварително загрята на 180 С фурна за 30 мин.