Съвършена комбинация от вкусове - какаова основа от бадеми, фурми, овесени ядки и мек киноа крем с дъх на лимон и кокос, съчетан с нежното сладко от кайсии.
Необходими продукти:
1 ч.ч. фурми (по-твърди)
1 ч.ч. бадеми
1 ч.ч. овесени ядки
1 пълна супена лъжица натурално какао
4.с.л. кокосово масло
продукти за крема:
130 г киноа
2 яйца
150 мл. кокосово мляко
2/3 ч.ч. сироп от агаве (или кленов сироп)
2 с.л. лимонов сок
3 с.л. кокос
кората от половин лимон
сладко от кайсии
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Отстранете костилките на фурмите. Смелете в блендер бадемите. Добавете фурмите, без костилки, и ги смелете. Сложете овесените ядки и пасирайте, докато всичко стане на трохи. Стопете кокосовото масло и го добавете, заедно с какаото. Пасирайте добре. Изсипете трохите във форма за печене, като отдолу сложите хартия и заравнете добре. Охладете в хладилник, докато приготвите крема.
Сварете киноата във вода, според указанието на опаковката, в съотношение 1:2. Готова е, когато напълно поеме водата и стане на дупки, като ориза. Охладете я напълно.
В купа разбийте яйцата с миксер. Добавете кокосовото мляко, сиропът от агаве (или кленов сироп), лимоновият сок, лимоновата кора и кокоса. Разбъркайте добре и изсипете в киноата. Разбъркайте добре. Излейте сместа върху основата и печете чийзкейка около 45 минути, докато стегне.
Охладете напълно и намажете със сладкото от кайсии. С помощта на хартията го прехвърлете в поднос.
Източник: vkusnoteka.bg