Чеснови хлебчета, които се топят в устата


Чеснови хлебчета, които се топят в устата
Снимка: iStock

Тази рецепта със сигурност ще намери място сред любимите ви - резултатът е страхотен.

Необходими продукти за чесновите хлебчета:

3 3/4 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.л. захар

1 пакетче суха мая (7 г)

2 ч.л. сол

1 1.2 ч.ч. топла вода

3-4 ч.л. зехтин

За чесновото покритие:

125 г масло

6 скилидки чесън (средно големи)

1/2 ч.ч. накълцан на дребно магданоз

около 30 г пармезан, настърга

Как да приготвите чесновото масло:

В подходящ съд разтопете маслото на ниска температура на котлона. Добавете чесъна и оставете за 2-3 минути, за да се овкуси.

Добавете 2 щипки сол и накълцания магданоз. Разбъркайте и отстранете от котлона, докато ви потрябва.

Начин на приготвяне:

В купа сложете брашното, захарта, маята и солта и разбъркайте хубаво, а после сложете водата и 2 супени лъжици от зехтина и започнете да разбърквате, докато се получи тесто. То трябва да стане меко, но не лепкаво, а ако ви се струва твърде сухо, добавете 1 супена лъжица вода и 1 супена лъжица зехтин, докато не получите плътността, която ви трябва. Ако тестото е твърде лепкаво, добавяйте по 1 супена лъжица брашно до постигане желания ефект.

Намажете купа с останалите 2 супени лъжици зехтин и сложете тестото, като покриете купата с прозрачно фолио и оставите да втаса, докато удвои размера си.

Наръсете с брашно плота и разделете тестото на две равни части, а всяка половина разрежете на още 2 и така, докато имате 16 еднакви топчета, които ще омесите и оформите, а после едно по едно разтеглете топчетата на фитили и завържете на възел, наредете в тавата и покрийте с фолио за още 30 минути.

След второто втасване, сложете чесновите хлебчета в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 20 минути, докато добие златист цвят.

5 минути след изваждане от фурната нанесете чесновото масло с четка, след което наръсете с пармезан.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама