Черноморски миди с бяло вино и чесън


Черноморски миди с бяло вино и чесън
Снимка: iStock

През лятото много хора обичат да си похапват миди. Ако сте сред тях, ето как да си ги приготвите в домашни условия.

Необходими продукти за мидите:

2 кг черноморски миди

2 чаши сухо бяло вино

4 глави лук, нарязани на ситно

4 скилидки чесън, нарязани на ситно

½ чаена лъжичка сол

⅓ чаша смесени пресни билки, като магданоз, копър, босилек, нарязани

6 супени лъжици масло, нарязани на парчета

Вижте още: Паста с пресни миди и пикантен доматен сос

Начин на приготвяне:

Изплакнете и изтъркайте мидите под студена течаща вода. С помощта на пръстите си или ножа отстранете брадите (връзките, които висят от черупките на мидите) и ги изхвърлете.

В голяма тенджера, поставена на среден огън, смесете вино, лук, чесън и сол. Оставете да къкри 5 минути. Добавете мидите.

Покрийте и увеличете топлината до висока степен. Гответе, докато всички миди се отворят, около 5 минути. Разбъркайте с билки и масло. Свалете от огъня. Разпределете мидите и бульона в четири купи. Сервирайте веднага.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама