Вижте как да си приготвите тази рецепта.
Необходими продукти:
2 големи тиквички
100 г кисело мляко
2 яйца
100 г извара
100 г сирене
100 г брашно
2 щипки сода
сол
копър
зехтин
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и ги оставяме настрана, за да се отцедят от водата, която ще пуснат за около 10 минути. Прецеждаме ги добре и с ръце изстискваме останалата излишна вода от тях. Прехвърляме ги в дълбока купа.
Прибавяме содата към киселото мляко и оставяме да се активира.
Към тиквичките прибавяме разбитите яйца, киселото мляко, изварата, сиренето, сол, копър и объркваме добре. Накрая изсипваме и брашното.
Готовата смес поставяме във форма за торта с падащи стени, която сме покрили с хартия за печене, а стените й сме намазали леко със зехтин. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за 50-60 минути, докато хване приятен загар отгоре.
Оставяме да се охлади добре, преди да разрежем.
Прекрасно се съчетава с кисело мляко, както и със салата от домати и краставици.
Да ви е сладко!