Ако обичате боб, но не искате да прекарвате часове в приготвянето му, тази рецепта е идеална за вас.
Необходими продукти за печения боб:
2 супени лъжици олио
3 ленти бекон, едро нарязани
1 глава лук, ситно нарязан
250 мл (1 чаша) доматен сос за паста
125 мл (1/2 чаша) вода
1 чаена лъжичка червен пипер
400 г боб от консерва, отцеден и изплакнат
2 супени лъжици пресен магданоз
Вижте още: Вкусен боб в гювеч от тефтера на баба
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тенджера на среден огън. Добавете бекона и лука. Гответе, като разбърквате от време на време, за 5 минути или докато беконът стане хрупкав и лукът омекне.
Добавете доматения сос, водата и червения пипер, разбъркайте, докато се смесят добре. Оставете да къкри, като разбърквате от време на време, за 5 минути или докато сместа се сгъсти.
Добавете боба, изплакнат и отцеден. Подправете със сол и черен пипер. Пресипете в тавичка, намазана с олио и запечете за 15 минути, за да хване хубава коричка.