Думите за излишни - топяща се в устата бисквитена торта с Маскарпоне и шоколад.
Необходими продукти:
1 кутия сирене Маскарпоне (500 г)
200 г заквасена сметана
1 ванилия
2 с.л. пудра захар
2 белтъка
1 и 1/2 пакет правоъгълни бисквити (по-тънки)
2 капачки Ром
100 мл. прясно мляко за напояване
5-6 смлени бисквити за украса
225 г течен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер сиренето Маскарпоне в купа, заедно със заквасената сметана, пудрата захар и ванилията. Накрая разбийте на сняг белтъците и ги добавете в крема, като продължите да бъркате с шпатула.
Топнете и отцедете всяка бисквита в млякото и ги подредете на дъното на малка правоъгълна тавичка. Моята е с размери 20:30 см. Покапете с малко ром. Намажете с 1/3 от крема. Стопете на водна баня шоколада и покапете тук-там върху крема. Повторете ред бисквити, напоени в малко мляко и капки ром и отново намажете с крем и покапете с шоколад. Завършете с нов ред бисквити и крем и поръсете с фино смлени бисквитени трохи. Покапете шоколад върху тортата.
Охладете за 2-3 часа и разрежете.
Източник: vkusnoteka.bg