Бьоф Строганов първоначално се е сервирало с печени картофи или картофено пюре, но можете да поднесете с паста, готова да попие разкошния кремообразен сос.
Необходими продукти за Бьоф Строганов:
2 супени лъжици брашно
700 г телешко месо, тънко нарязано
40 г масло
1 1/2 супена лъжица зехтин
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1/2 ч. л. сладък червен пипер
400 г гъби печурки, нарязани на филийки
1/2 чаша сухо бяло вино
3/4 чаша телешки бульон
2 супени лъжици доматено пюре
3 супени лъжици дижонска горчица
200 грама заквасена сметана
сварени фетучини, за сервиране
нарязан магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Поставете 2 супени лъжици обикновено брашно и 700 г телешко месо, тънко нарязано, в купа. Подправете със сол и черен пипер. Разклатете, за да покриете.
Поставете половината от маслото и 1 1/2 супена лъжица зехтин в голям тиган. Гответе на силен огън, докато шупне. Добавете половината телешко месо. Гответе, като разбърквате, за 3 до 5 минути или докато покафенеят. Прехвърлете в чиния. Повторете с останалото масло и телешко месо.
Намалете топлината до средна. Загрейте останалото масло в тиган. Добавете 1 голяма глава лук, нарязана на тънки филийки и 400 г гъби, нарязани на филийки. Гответе, като разбърквате, за 5 минути или докато омекне. Добавете 2 скилидки чесън, нарязани на ситно и 1/2 ч. л. сладък червен пипер. Гответе, като разбърквате, за 1 минута. Добавете 1/2 чаша сухо бяло вино, 3/4 чаша телешки бульон, сметаната, 2 супени лъжици доматено пюре, 3 супени лъжици дижонска горчица и телешкото в тигана. Разбъркайте, за да се комбинират. Оставете да заври. Намалете топлината до минимум. Оставете да къкри за 5 минути или докато сосът леко се сгъсти.
Сервирайте върху сварени фетучини и поръсете с нарязан пресен магданоз.