Бихте ли яли: есенни листа


Бихте ли яли: есенни листа

Есенните листа са много красиви, затова преди време ви показахме няколко идеи как може лесно да декорирате дома си с тях.

Днес ще ви представим една нова мания в Япония – ядене на листа.

Кленовите листа се овалват в леко подсладено тесто (темпура), след което се изпържват в силно нагорещено олио.

Това лакомство е специалитет в района на Осака, като някои държат листата от клен в барели със сол в продължение на година.

Ако и вие искате да похапнете листа, първо ги измийте добре, подсушете ги, панирайте ги в тесто темпура (1 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сода за хляб, 1 ч.ч. леденостудена вода, 1 яйце, 1 ванилия ) и ги запържвате. Получават се много хрупкави

Вие бихте ли ги опитали?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама