Есенните листа са много красиви, затова преди време ви показахме няколко идеи как може лесно да декорирате дома си с тях.
Днес ще ви представим една нова мания в Япония – ядене на листа.
Кленовите листа се овалват в леко подсладено тесто (темпура), след което се изпържват в силно нагорещено олио.
Това лакомство е специалитет в района на Осака, като някои държат листата от клен в барели със сол в продължение на година.
Ако и вие искате да похапнете листа, първо ги измийте добре, подсушете ги, панирайте ги в тесто темпура (1 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сода за хляб, 1 ч.ч. леденостудена вода, 1 яйце, 1 ванилия ) и ги запържвате. Получават се много хрупкави.
Вие бихте ли ги опитали?