Безглутенов чийзкейк


Безглутенов чийзкейк

Напоследък много популярна е безглутеновата диета, която изключва яденето на повечето хлябове, зърнени закуски, бисквити, кексове и други храни, съдържащи въглехидрати. Ако и вие сте привърженици на този тип хранене, днес ще ви покажем един вкусен чийзкейк, в който няма глутен.

Необходими продукти:

за блата:

1/2 ч ч лешници, накиснати за 12 часа

1/2 ч ч бадеми, накиснати за 12 часа

2 с. л. сурово какао

2 с. л. кокосово масло (може краве масло)

1 ч. ч. бели фурми

за крема:

250 гр Маскарпоне

250 гр Рикота

захар на вкус

1 ч. л. ванилия

1 желатин

Начин на приготвяне:

В купата на робота първо се слагат отцедените ядки и се смилат. Добавят се останалите продукти и се смила до получаването на тесто.

Разстила се в леко намаслена форма за торта с диаметър 16-18 см., с борд отстрани. Слага се в хладилника да стегне.

Маскарпонето и Рикотата се смесват със захарта и се разбъркват до разтварянето й. Добавя се ванилията.

Желатинът се приготвя според указанието на опаковката и се добавя към сирената. Разбърква се добре и сместа се изсипва в охладения ядков блат.

Слага се в хладилника да стегне, докато се втвърди желатинът.

Източник: hihonas.blogspot.com

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама