Този бананов хляб освен много вкусен е и много здравословен. Приготвя се с безглутеново брашно, а сладкият му вкус идва предимно от плодовете.
Необходими продукти за бананов хляб:
180 г безглутеново брашно
150 г бяла захар
125 г масло
80 г шоколадов крем
3 зрели банана
2 яйца
1 ч. л. екстракт от ванилия
1 ч. л. сода бикарбонат
щипка сол
Вижте още: Много сочен кейк с ябълки и сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете форма за хляб и оставете настрана. В голяма купа смесете безглутеново брашно, сода бикарбонат и щипка сол.
В друга купа намачкайте зрелите банани с вилица, смесете ги с яйцата, ваниловия екстракт, разтопеното масло и захарта.
Добавете безглутеново брашно към тези съставки и разбъркайте всичко добре. Накрая разбъркайте на ръка шоколада.
Прехвърлете получената смес във форма за печене и я поставете в загрята фурна за 40-50 минути. Използвайте клечка за зъби, за да проверите дали хлябът е напълно изпечен, преди да го извадите от фурната.