Ако обичате да ядете сладко, но същевременно искате да не качвате килограми, този шоколадов десерт е идеален за вас. Не съдържа захар, брашно и мазнини.
Необходими продукти за шоколадовия сладкиш:
120 г овесени ядки (1 1/3 чаша)
200 мл горещо мляко (3/4 чаша + 1 супена лъжица)
2 банана
2 яйца
2,5 мл масло от ванилия (1/2 чаена лъжичка)
40 г какао (1/2 чаша)
4 г бакпулвер (1 чаена лъжичка)
ядки
шоколадови капки по желание
за глазурата:
100 г шоколад (1/2 чаша)
30 мл горещо мляко (2 супени лъжици)
Вижте още: Без угризения: Сладък салам с ядки
Начин на приготвяне:
Започнете с накисване на овесените ядки в топлото мляко, като оставите настрана за 10 минути. Тази стъпка е от решаващо значение за постигане на гладка и здрава основа.
В отделен съд разбийте старателно две яйца. Добавете намачкани банани и нотка екстракт от ванилия, разбъркайте до хомогенност.
Добавете какао на прах и бакпулвер към мократа смес, за да осигурите шоколадовата есенция на тортата и правилното втасване.
Комбинирайте смесите от овес и яйца, за да оформите вашето тесто, като разбърквате, докато се интегрират напълно. Прехвърлете тестото в намаслена тава за печене. По желание поръсете с ядки и шоколадови капки за допълнителен вкус.
Печете на 180°C за 15-20 минути, докато стегне.
Разтопете 100 г шоколад, смесете с горещо мляко за кадифен топинг.
След като се изпече, залейте тортата с шоколадовата глазура, оставяйки я да попие и да стегне.
Вижте още: Поставете бисквити във вряща вода и всеки ще иска този десерт