Бавно печена сьомга с чери домати


Бавно печена сьомга с чери домати
Снимка: iStock

Ако обичате да хапвате риба, опитайте тази рецепта за сьомга с печени чери домати.

Необходими продукти за сьомгата с чери домати:

3 супени лъжици зехтин екстра върджин

300 г чери домати, наполовина

1 скилидка чесън, счукана

2 стръка пресен босилек

едра сол и прясно смлян черен пипер

4 филета от сьомга без кожа (най-добре дива), всяко по 170 грама и дебелина 2,5 см

Вижте още: 3 маринати, с които сьомгата става божествена

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. В тава смесете маслото, доматите, чесъна и 4 листа босилек. Посолете. Печете, докато доматите се сбръчкат, около 20 минути. Извадете от фурната и намалете топлината до 135 градуса.

Подправете сьомгата със сол и черен пипер. Поставете, с кожата надолу, в чиния с домати. Изсипете сока от тигана върху рибата и печете, около 15 минути. Сервирайте, поръсени с останалите листенца босилек.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама