Ако обичате да хапвате риба, опитайте тази рецепта за сьомга с печени чери домати.
Необходими продукти за сьомгата с чери домати:
3 супени лъжици зехтин екстра върджин
300 г чери домати, наполовина
1 скилидка чесън, счукана
2 стръка пресен босилек
едра сол и прясно смлян черен пипер
4 филета от сьомга без кожа (най-добре дива), всяко по 170 грама и дебелина 2,5 см
Вижте още: 3 маринати, с които сьомгата става божествена
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. В тава смесете маслото, доматите, чесъна и 4 листа босилек. Посолете. Печете, докато доматите се сбръчкат, около 20 минути. Извадете от фурната и намалете топлината до 135 градуса.
Подправете сьомгата със сол и черен пипер. Поставете, с кожата надолу, в чиния с домати. Изсипете сока от тигана върху рибата и печете, около 15 минути. Сервирайте, поръсени с останалите листенца босилек.