Баничка с прясна мента и сирене


Баничка с прясна мента и сирене

Един по-интересен вариант на любимата ни баница.

Необходими продукти:

100 гр сирене

6 листа кори за баница

2 яйца

100 мл газирана вода

50 мл зехтин

1 голяма връзка прясна мента или джоджен

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете ментата. Нарежете я на едро. Натрошете сиренето. Разбийте яйцата.

Намажете тавата с малко зехтин. Вземете 3 кори и ги подредете една върху друга в тавата, така че да покрият дъното. Не ги притискайте много, за да остане въздух между тях. Поръсете равномерно с натрошеното сирене. След това поръсете с ментата и покрийте с останалите кори.

Внимателно разрежете баницата, през средата, на 6 равни, триъгълни парчета. Полейте равномерно със зехтин. Разбъркайте газираната вода и яйцата и залейте баницата. Изчакайте минута, две да попие хубаво и сложете да се пече на 180 градуса Целзий.

Печете около 30 минути, докато се зачерви. Ако използвате метална тава, хубаво е, предварително да включите фурната да загрява на 200 градуса. След като сложите баницата да се пече, я намалете на 180 градуса.

 Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама