В сезона на киселото зеле и праза ви представяме една вкусна и лесна баница, която да приготвите с тях.
Необходими продукти:
1 кг готови кори за баница
1 кг кисело зеле
1 ч.ч. мазнина
4-5 стръка праз
200 гр сирене
Начин на приготвяне:
Нарежете киселото зеле на ситно и го задушете в част от мазнината до омекване. Нарежете на дребно праза и го задушете в част от останалата мазнина. Към него прибавете натрошеното сирене.
В намазана с мазнина тава наредете готовите кори, като ги ръсите с мазнина и през две кори поставете веднъж плънка от киселото зеле, веднъж плънка от праз и сирене.
Печете баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто, около 30-40 минути.