Не, не става въпрос за щрудел, а за баница със сирене и ябълки. Един интересен кулинарен експеримент, който всъщност е доста вкусен.
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
350-400 мл прясно мляко
250 гр сирене
олио, за тавата и за поръсване на корите
1 голяма/2 малки обелени и настъргани ябълки
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте яйцата, добавете прясното и киселото мляко, накрая и натрошеното сирене.
В намаслена тава наредете последователно 1/3 от пакета кори. Поръсете с олио и с черпак залейте с 1/3 от млечно-яйчената смес. Отгоре разпределете 1/2 настъргана ябълка.
Отново наредете 1/3 кори и пак залейте със сместа, като върху нея разпределете останалата ябълка.
Накрая сложете последната 1/3 кори и полейте обилно с останалата смес.
Поръсете отгоре с 2-3 с. л. захар.
Печете на 180 градуса до зачервяване. Готовата баница може да поръсите с пудра захар.
Източник: hihonas.blogspot.com