Баница с домашни кори с праз лук и извара


Баница с домашни кори с праз лук и извара
Снимка: iStock/Guliver

Ако има нещо по-вкусно от баницата, то определено е баницата с домашно приготвените кори. Днес ви представяме една рецепта, която ще стане любима на цялото ви семейство, а гостите ви ще останат без думи.

Необходими продукти за баница с домашни кори с праз лук и извара:

500 грама брашно

1 ч.л. сол

2 с.л. масло

1 ч.л. оцет

хладка вода

За плънката:

4 стръка праз, наситнени

400 грама солена извара

2 яйца

олио

сол и черен пипер - на вкус

Вижте още: Тази салата е зимна витаминозна бомба

Начин на приготвяне:

Първо се приготвя плънката, след което, след като изстине, се пълнят корите.

Запържете праза в тиган с олио на умерена температура, долейте 50 мл вода и оставете водата бавно да се изпари. След това овкусете със сол и черен пипер, след което добавете изварата и яйцата. Запържете още 5 минути, за да се смесят съставките, след което свалете от котлона да се охлади.

От пресято брашно, сол, олио, оцет и хладка вода се замесва тесто. Тестото се омесва добре, докато стане гладко, след което се разделя на шест топки, от всяка топка се разточва кръг с размер 10 см, поставя се в намазнена купа, намазва се с олио, покрива се с фолио и се оставя за 15 минути да почине тестото. Вземаме топка тесто, разтегляме тестото с намазнени ръце, без да месим, и го поставям върху покривката. Краищата на тестото се разтягат, доколкото е възможно, след което дебелите краища на тестото се късат. Кората се поръсва с олио, след това с плънката. Разточваме тестото до половината от едната, после от другата страна на кората. Така се образуват две къдрици, които огъваме на кръг. Продължаваме същата процедура с всяка топка тесто.

Пече се 20 минути, в загрята фурна на 220 градуса, до зачервяване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама