Този тиквен хляб от бадемово брашно е идеален за празнуване на есенния сезон. Тази рецепта също е с ниско съдържание на въглехидрати, без захар и без глутен.
Необходими продукти:
1 ¾ чаша бадемово брашно
⅓ чаша гранулиран подсладител И
¼ чаена лъжичка сол
¾ чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка смлян карамфил
¼ чаена лъжичка смляно индийско орехче
¼ чаена лъжичка смлян джинджифил
4 големи яйца на стайна температура
¾ чаша тиквено пюре
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
3 супени лъжици разтопено кокосово масло или разтопено масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180°C. Постелете тава с хартия за печене. Оставете настрана.
В голяма купа разбийте сухите съставки, докато се смесят равномерно: бадемово брашно, сода за хляб, подсладител, сол, смляна канела, индийско орехче, карамфил и джинджифил. Оставете настрана.
В друга купа разбийте яйцата, пюрето от тиква, екстракта от ванилия и разтопеното кокосово масло – уверете се, че маслото не е много горещо, защото може да "сготви" яйцата.
Комбинирайте течните съставки със сухите съставки, докато образуват гъсто и плътно тесто за хляб.
Прехвърлете тестото в тавата за хляб и печете в централната решетка на фурната за 45-55 минути при 180°C, докато клечката, поставена в центъра на тиквения хляб, излезе чиста.
Охладете върху решетка за 3 часа преди нарязване.