Ето как да приготвите тези пирожки.
Необходими продукти:
1 кг брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
400 г кисело мляко
1 лъжица сол
4 лъжици олио
За плънката:
сирене - колкото поеме
Вижте още: Цялото семейство ще се влюби в тези бутерки с кашкавал и шунка
Начин на приготвяне:
Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се сипват яйцата, киселото мляко, в което е сложена и разбитата сода, олиото и солта. Всичко хубаво се разбърква, като се сипва и половин чаша вода. Добре се омесва на меко тесто. Поръсва се с брашно и се слага в стъклена купа за около половин час, завито с плик на топло.
През това време се натрошава сиренето и се приготвя дълбок тиган за пържене. Когато минат 30 минути, тестото се вади от купата, дели се на 4 и всяко парче се разточва с точилка. В единия край на всяка кора се слага сирене и се завива. Когато се завие, се реже на около 15-20 см, а краищата хубаво се затварят, за да не излиза сиренето. Редят се в набрашнена тава, за да не залепват.
След това пирожките се пържат в добре загрято олио. Може да се сервират със сос по желание.