Свежо и лесно предястие.
Необходими продукти:
1 голямо авокадо (2 малки)
100 гр пушена сьомга
1 с. л. каперси
сока на 1/2 лимон
сол, черен пипер
1 ч. л. червен черен пипер
зехтин
1 ч. л. сух копър (1/3 връзка пресен)
Начин на приготвяне:
Авокадото се обелва, маха се костилката и се нарязва на резени по дължина.
Сьомгата се нарязва на малки парчета.
Подрежда се авокадото в чиния/плато, напръсква се с лимоновия сок. Отгоре се нареждат филенцата пушена сьомга, добавят се каперсите.
Подправят се със сол, черен пипер и червения черен пипер на зърна.
Поръсват се с копъра и се напръскват със зехтин.
Източник: hihonas.blogspot.com