Подходяща от възраст 6+ месеца
Необходими продукти:
500 гр тиквички
200 гр картофи
100 гр моркови
50 мл зехтин
100 мл оризово мляко
1 връзка магданоз
2 гр кориандър
Начин на приготвяне:
Сваряме зеленчуците с част от зехтина и ги пасираме. Магданозът и 20мл зехтин се смесват и пасират в суров вид. Получава се маганозено песто, което се добавя към пасираните зеленчуци. По желание може да се добавят копър, чесън и сол за децата над 1г.
Основни ползи: тиквичките са богати на витамините A, Ц и на калций, желязо и магнезий. Активират храносмилателните процеси, подобряват моторната функция на стомаха и червата и влияят благоприятно върху цялостната имунна система в организма.