Дори опитна домакиня може да допусне грешка при приготвянето на супа и добави сол, повече от необходимото количество. Но това не означава, че ястието трябва да се изхвърли. В случая е достатъчно да добавите една от следните съставки, за да стане бульонът отново вкусен.
Захар
Захарта е способна да неутрализира солта, така че често се добавя към ястия с доматено пюре. Ако добавите малка лъжица захар към супата, ще неутрализирате излишното количество сол.
Вижте още: Тази застройка за супа няма да се пресече
Пилешки протеин
Много домакини знаят, че пилешкият протеин "издърпва" солта от супата. За целта трябва просто да добавите безсолен пилешки бульон към супата.
Картоф
Това е най-ефективният метод за "издърпване" на излишната сол от супата. Кореноплодът се обелва, измива и разделя на две части. След това се слага в супата.