Агнешки гювеч


Агнешки гювеч

Необходими продукти:

1 агнешко бутче

60 мл олио

2 големи моркова

2 глави лук

100 гр гъби

2 домата

1 суха сладка чушка

1 суха люта чушка

30 гр масло

4 пресни картофа

1 ч. л. универсален зеленчуков микс

зърна зелен пипер

1 глава чесън

2 чаши бяло вино

2 стръка магданоз

1 ч. л. сол

2 щипки черен пипер

50-100 гр брашно – за залепване на капака

Начин на приготвяне:

Обезкостете бутчето, като движите ножа по костта. Овкусете месото от двете страни със сол и черен пипер. Окрехкотете го с механичен уред и го нарежете на едри парчета.

Нарежете морковите на едри шайби. Срежете наполовина едната глава лук. Сложете ги в предварително загрят тиган заедно с три гъби, да се запекат на сухо. Извадете от тигана и налейте малко олио.

Когато мазнината загрее, сложете месото. Веднага обърнете няколко пъти, докато побелее и се запечата.

Срежете на четири другата глава лук. Сложете в тигана при месото заедно със запечените зеленчуци. Прибавете маслото. Като се разтопи, разбъркайте и преместете тигана от огъня.

Изсипете в глинен гювеч съдържанието на тигана.

Цепнете на кръст двата домата от горе. Запечете на огън една суха сладка и една суха люта чушка. Срежете на 4 пресните картофи и ги сложете в гювеча.

Прибавете доматите, стрито на прах телешко бульонче, универсален зеленчуков микс, зърна зелен пипер, запечените сухи чушки, цяла глава чесън, 2 чаши бяло вино, 2 цели стръка магданоз, 1-2 щипки сол и вода.

В купичка сложете 50-100 гр брашно и малко вода. Размесете. С това тесто ще залепите капака на гювеча.

Печете ястието в предварително загрята на максимална температура фурна, а след 10 минути намалете на поддържаща температура от 150 градуса.

Източник: vremezagotvene.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама