Печено агнешко бутче


Печено агнешко бутче

Вкусно агнешко за великденската трапеза.

Необходими продукти:

1 агнешко бутче

5 връзки пресен лук

3 връзки пресен чесън

1 връзка магданоз

5 с.л. ситно нарязан пресен джоджен

200 мл. доматен сок

4-5 с.л. олио (или зехтин за готвене)

черен пипер и сол на вкус

 

за намазване на бутчето:

3-4 ч.л. горчица

1-2 равни ч.л. червен пипер

черен пипер и сол на вкус

2 с.л. олио (или зехтин за готвене)

 

Начин на приготвяне:

Посолете агнешкото бутче, намажете го с горчицата, поръсете го с червения пипер и с черен пипер на вкус. Накрая го полейте с олиото (зехтина). Оставете го да престои така намазано поне 30 минути.

В това време, почистете, измийте и нарежете пресния лук и чесън. Сложете ги в голяма тава, прибавете нарязания магданоз и джоджен. Залейте с доматения сок, прибавете олиото (или зехтина за готвене). Поръсете с малко черен пипер. Сложете в тавата агнешкото бутче и покрийте тавата с фолио за печене.

Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна около 40 минути, след това намалете до 190 градуса и печете още около 40 минути. После махнете фолиото и печете още около 30-40 минути или до пълна готовност на месото и златисто кафява коричка.

Подходяща гарнитура към ястието е ориз.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама