Да, киноата е модерна. И то защото е много полезна, богата на хранителни вещества и същевременно много лека храна.
Необходими продукти:
1 чаена чаша киноа
1 брой лимон
3 супени лъжици зехтин
10 листа мента
300 грама пилешко месо
3 супени лъжици горчица
1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Измийте киноата, след което залейте с вряща вода и оставете да набъбне, може и за няколко часа. Най-добре е да ползвате пилешки филенца или друго почистено пилешко месо. Измийте го, сложете го в купа и го разбъркайте с горчицата, меда и 1 супена лъжица от зехтина. Тази подготовка на продуктите може да направите и часове преди самото приготвяне на ястието.
Сложете набъбналата киноа в тенджера, като водата за варене трябва да я покрива. Киноата трябва да заври в за около 4-5 минути, докато зрънцата се разпукат. След като киноата е сварена, добавете останалия зехтин сока на ½ лимона, кората на 1 лимон и нарязаните листа мента.
Загрейте оребрен тиган, или пък скарата, или пък подгответе барбекюто и изпечете пилешките филенца равномерно от двете страни. Оформете порциите, като във всяка сложите от овкусената киноа, а отгоре - изпечени пилешки филенца.
Източник: supichka.com