Всяка домакиня иска да приготви пържоли, които се топят в устата. Но не всяка знае триковете за постигане на този резултат.
1. Мариноване на пържолите с ябълков оцет
Дори най-жилавото месо ще стане крехко и сочно с помощта на ябълков оцет. Но в никакъв случай не трябва да се използва неразреден. Мариновайте пържолите в две части вода и една част оцет.
2. Мариноване на пържолите във вино
Виното ще направи месото не само по-меко, но и по-вкусно. Необхдодими са около 100 мл вино за мариноване на 1 кг пържоли. Дайте предпочитание на сухо червено вино.
Груби грешки при приготвянето на свинско месо
3. Мариноване на пържолите със зелев сок
Свинските пържоли ще станат меки и сочни, ако ги мариновате в зелев сок.
4. Трик при печене на пържолите във фурна
Поставянето на купичка с вода във фурната ще направи пържолите по-меки и сочни.