Царевицата на кочани е едно от любимите ни неща за ядене през лятото. В тази статия със сигурност ще намерите метод за приготвяне, който работи за вас. Важно е да подберете млада царевица, за да получите най-добрия резултат.
Как да сварите царевица на кочан
С този класически метод можете да сварите толкова царевица, колкото можете да поберете в най-големия си съд. Варенето е щадящ начин за готвене на царевица.
- Отстранете листата и така наречената коса – дългите жълти конци.
- Оставете голям съд с вода да заври.
- Добавете царевицата към врящата вода и гответе без капак, докато жълтият цвят се засили и зърната станат крехки, приблизително 15-20 минути.
- Използвайте щипки, за да извадите царевицата от тенджерата и я прехвърлете в чиния за сервиране. Можете да я намажете с масло за допълнителен вкус.
Как да печете царевица на кочан
Има различни начини за печене на царевица на кочан, но ние смятаме, че най-лесният и най-добрият е да я обелите и увиете с фолио, което позволява на царевицата да се запари във фурната. Ако желаете, можете да я намажете с масло, преди да я увиете.
- Отстранете листата и косата от царевицата.
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Увийте всеки царевичен клас поотделно във фолио.
- Поставете увитата във фолио царевица върху решетката на фурната.
- Пече се около 20-25 минути.
- Извадете царевицата от фурната, разопаковайте я и я прехвърлете в чиния за сервиране с щипки.
Как да печете царевица на скара
Печенето на скара карамелизира царевицата и извежда опушена сладост.
- Отстранете листата и косата от царевицата.
- Загрейте скарата.
- Поставете царевицата директно върху решетките и я обръщайте на всеки 2 минути, докато се овъгли напълно, общо около 8 минути.
- Използвайте щипки, за да извадите царевицата от скарата и я прехвърлете в чиния за сервиране.
Как да готвите царевица на кочани в Еър Фрайър
Подобно на скарата, Еър Фрайърът придава на царевицата карамелизиран ефект и хрупкави зърна.
- Отстранете листата и косата от царевицата.
- В зависимост от размера на вашия Еър Фрайър, може да искате да разрежете царевицата наполовина.
- Намажете леко царевицата с масло, след което я поставете в кошницата на фритюрника.
- Гответе на 190 градуса за около 10-15 минути или докато омекнат.
- Използвайте щипки, за да извадите царевицата от кошницата и я прехвърлете в чиния за сервиране.