4 начина да приготвите кочан царевица


4 начина да приготвите кочан царевица
Снимка: iStock

Царевицата на кочани е едно от любимите ни неща за ядене през лятото. В тази статия със сигурност ще намерите метод за приготвяне, който работи за вас. Важно е да подберете млада царевица, за да получите най-добрия резултат.

Как да сварите царевица на кочан

С този класически метод можете да сварите толкова царевица, колкото можете да поберете в най-големия си съд. Варенето е щадящ начин за готвене на царевица.

  • Отстранете листата и така наречената коса – дългите жълти конци.
  • Оставете голям съд с вода да заври.
  • Добавете царевицата към врящата вода и гответе без капак, докато жълтият цвят се засили и зърната станат крехки, приблизително 15-20 минути.
  • Използвайте щипки, за да извадите царевицата от тенджерата и я прехвърлете в чиния за сервиране. Можете да я намажете с масло за допълнителен вкус.

Как да печете царевица на кочан

Има различни начини за печене на царевица на кочан, но ние смятаме, че най-лесният и най-добрият е да я обелите и увиете с фолио, което позволява на царевицата да се запари във фурната. Ако желаете, можете да я намажете с масло, преди да я увиете.

  • Отстранете листата и косата от царевицата.
  • Загрейте фурната до 220 градуса.
  • Увийте всеки царевичен клас поотделно във фолио.
  • Поставете увитата във фолио царевица върху решетката на фурната.
  • Пече се около 20-25 минути.
  • Извадете царевицата от фурната, разопаковайте я и я прехвърлете в чиния за сервиране с щипки.

Как да печете царевица на скара

Печенето на скара карамелизира царевицата и извежда опушена сладост.

  • Отстранете листата и косата от царевицата.
  • Загрейте скарата.
  • Поставете царевицата директно върху решетките и я обръщайте на всеки 2 минути, докато се овъгли напълно, общо около 8 минути.
  • Използвайте щипки, за да извадите царевицата от скарата и я прехвърлете в чиния за сервиране.

Как да готвите царевица на кочани в Еър Фрайър

Подобно на скарата, Еър Фрайърът придава на царевицата карамелизиран ефект и хрупкави зърна.

  • Отстранете листата и косата от царевицата.
  • В зависимост от размера на вашия Еър Фрайър, може да искате да разрежете царевицата наполовина.
  • Намажете леко царевицата с масло, след което я поставете в кошницата на фритюрника.
  • Гответе на 190 градуса за около 10-15 минути или докато омекнат.
  • Използвайте щипки, за да извадите царевицата от кошницата и я прехвърлете в чиния за сервиране.
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама