Ако са ви останали яйца от Великден, днес ще ви предложим 3 много лесни и вкусни рецепти, за които можете да ги използвате.
Яйца, пълнени с крема сирене
Необходими продукти:
5 сварени яйца
1 пакетче (125 гр) крема сирене
1 домат
1 краставица
1 кофичка цедено кисело мляко
1/5 връзка магданоз
сол, черен пипер и чесън на вкус
Начин на приготвяне:
Твърдо сварените яйца се обелват и се разрязват по дължина на две части. Изваждат се жълтъците и на тяхното място със супена лъжица се поставя от крема сиренето, което предварително сме разбили с малко сол и черен пипер. След това отново се съединяват двете части на всяко яйце.
Разбивате цеденото кисело мляко с няколко скилидки счукан чесън и посолявате. С помощта на шприц оформяте розички върху подходяща чиния, след което поставяте отгоре яйцата. Поръсвате с настърганите жълтъци, нарязания магданоз и декорирате с краставица и домат.
Яйца със сос Тартар
Необходими продукти:
5 сварени яйца
125 гр майонеза
2 кисели краставички
няколко капки сок от кромид лук
сол и горчица на вкус
за украса - магданоз/копър и маслини
Начин на приготвяне:
Твърдо сварените и обелени яйца се нарязват с остър нож на резенчета или на кръгчета. Подреждат се в индивидуални чинии или в плато. Майонезата се разбърква и към нея се прибавят дребно нарязаните краставички, горчицата, сока от лука и сол. Сместа се разбива много добре и се изсипва върху яйцата. Предястието се украсява с маслините, кръгче от яйцата и магданоз/копър.
Панирани яйца
Необходими продукти:
7 яйца - 5 сварени и 2 сурови
1 чаена чаша галета
50 гр кашкавал
150 мл олио
Начин на приготвяне:
Сварените яйца се обелват и се разрязват по дължина на половинки, за да се извади жълтъкът. Кашкавалът се настъргва на ренде и се смесва с жълтъците от двете несварени яйца, 1/2 от дребно нарязания магданоз, 1/2 от сварените и намачкани жълтъци, черен пипер и сол на вкус. С получената смес се напълват белтъците, след което се слепват по два, панират се в леко разбитите белтъци от двете несварени яйца, овалват се в галетата и се пържат до златисто в сгорещеното олио.