Вие сте човек, който често пече и обича да прави десерти? Е, глазурите са една от най-важните части на сладкарските изделия. Ще ви предложим 3 рецепти за невероятно вкусни топинги, които са идеални за украса на вашите домашно приготвени изкушения.
Глазура с маслен крем
Необходими продукти:
1 чаша несолено масло, на стайна температура
2 чаши пудра захар
1 супена лъжица екстракт от ванилия
3 супени лъжици сметана или пълномаслено мляко
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и солта на средна скорост, докато маслото стане кремообразно. Постепенно започнете да добавяте захарта и сметаната. След като се смесят добре, прибавете ваниловия екстракт, докато получите желаната консистенция.
Вижте още: 5 любими десерта от детството
Бисквитена глазура
Необходими продукти:
1 чаша пудра захар
1 супена лъжица или повече, ако е необходимо прясно мляко
добавки
1/4 ч.л. екстракт от ванилия
хранителна боя
Начин на приготвяне:
В купа смесете пудрата захар заедно с екстракта от ванилия и малко мляко (добавяйте малко по малко, гледайки консистенцията). Разбъркайте добре с помощта на бъркалка или вилица, трябва да стане гладко по консистенция. Ако глазурата е твърде гъста, добавете още мляко. Добавете оцветител за храна по ваш избор. Използвайте лъжица или торбичка, за да украсите вашите бисквитки и ги изсушете на стайна температура за няколко часа, докато глазурата стегне.
Забележка: Тази рецепта ще ви даде достатъчно глазура за около 12 бисквитки.
Вижте още: Домашни еклери с млечен крем
Горещ фъдж
Горещият шоколадов фъдж е вкусен топинг за десерти, гофрети, а също и палачинки.
Необходими продукти:
140 грама черен шоколад (нарязан на парчета)
20 грама какао на прах (пресято)
¼ чаша гранулирана захар
40 грама сметана за разбиване
щипка сол
40 мл вода
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
1,5 супени лъжици масло (меко)
125 грама царевичен сироп
Начин на приготвяне:
В купа добавете парченцата шоколад заедно с маслото и го оставете да се разтопи на водна баня или в микровълнова.
След това в тенджера на среден огън добавете пресятото какао на прах, захарта, царевичния сироп, сметаната за разбиване, водата, щипка сол и продължете да бъркате. Оставете да къкри за 4 до 5 минути. Свалете от котлона и добавете ваниловия екстракт и разтопената шоколадова смес и разбъркайте до гладка и кремообразна смес. След това е готов за употреба.