3 блиц идеи за градинско гурме


3 блиц идеи за градинско гурме
Снимка: Нестле

Вчера официално преминахме към лятното часово време. Остават броени дни, докато около нас се раззелени и пролетният цикъл ни напомни, че е време да се вземем в ръце и да преминем в разтоварващ режим.И съвсем не е задължително да следваме строги и изтощителни диети, а просто временно да ограничим консумацията на месо.  

„Диета, богата на растителни храни – сезонни зеленчуци и плодове, сурови ядки, бобови и пълнозърнести храни - се счита за една от най-здравословните и се характеризира с понижаване риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и наднормено тегло.“, обяснява експертът по здравословно хранене Весела Ламбер. Според нея точно началото на пролетта е подходящото време да предприемем разтоварващ хранителен режим.  

Но ако вкъщи имаме откровени месоядци или в най-добрия всеядни, които нямат нищо против печени картофки, но с гарнитура две кюфтенца отстрани, ви предлагаме 3 блиц идеи за пролетно гурме. С веган бургерите, хапки и кюфтенца, създадени от Garden Gourmet можем не само да разтоварим менюто, но и да си спестим време за приготвяне, осигурявайки вкусна храна за семейството.  

Вегетариански кюфтенца с гъбен сос 

Необходими продукти за 4 порции:

  • 2 опаковки вегетариански кюфтенца Garden Gourmet
  • 300 гр. пресни гъби
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • брашно - 4 с.л.
  • олио – 4 с.л
  • сол и черен пипер - на вкус
  • Мащерка – 1-2 щипки

Гъбите се почистват и нарязват. В тенджера изсипваме 3 чаени чаши вода, добавяме сол и оставяме да заври. Добавяме чашата вино и черен пипер на вкус и изсипваме нарязаните гъби, които оставяме да врят около 30 минути. Отстраняваме от котлона и отделяме гъбите от бульона. В подходящ съд запържваме брашното в олиото и разреждаме с получения бульон. Добавяме и самите гъби, оставяйки сосът да ври още десетина минути на слаб огън като разбъркваме периодично и не забравяме да добавим и щипка мащерка. Ако преценим, че става прекалено гъст, разреждаме с малко гореща вода.  

Загряваме на слаб огън малко олио и добавяме кюфтенцата, които запържваме за 6-8 минути, като обръщаме периодично.  

Сервираме в подходящи разлати чинии и декорираме със стрък свеж магданоз за разкош. 

Сочен вегетариански бургер  

Sensational burger завладява сетивата с изключителната си текстура и вкус.

Необходими са по-малко от 20 минутки за приготвянето му, като тук порциите се определят единствено от вашия апетит и компанията, с която ще го споделите.

Препоръчваме приготвянето му на грил или на грил тиган, като периодично обръщаме от двете страни. Барбекю сос, няколко листа зелена салата, резен домат и меко хлебче – какво му трябва още на човек, освен чаша студена бира и добро настроение.  

Веган хапки със зелена салата и круша  

Хапките могат да се приготвят както на тиган, така и във фурната. Времето за готвене е около 8 минути, като тук също важи принципът да се обръщат поне 1-2 пъти. 

Сервираме хапките със свежа гарнитура от зелена салата и няколко резена сочна круша, която ще помогне да се развие вкусът на „зеленото“ месце.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички