Не подарявайте тези цветя! Ето какво е скритото им значение...


Не подарявайте тези цветя! Ето какво е скритото им значение...
Снимка: iStock

Подаряваме цветя по най-различни поводи - сватби, рождени дни или просто, за да зарадваме половинката си. Не всички цветя обаче са подходящи за подарък поради символиката, която носят. Ето кои са и защо е по-добре да не ги подаряваме на близки хора по щастливи поводи:

Жълти лалета: Макар тези цветя да са много слънчеви и да носят настроение, счита се, че те са символ на раздялата и сбогуването. Винаги избирайте лалета в по-живи цветове като розово, червено или дори оранжево. 

Бели кали: Тези цветя носят известна доза нежност и чистота, когато ги погледнете може да решите, че са чудесен подарък за дамите. В случая обаче е прието, че се подаряват по нещастни поводи и енергията, която носят е съвсем различна. Освен това са отровни и няколко капчици от тях могат да причинят здравословни проблеми. 

Червени карамфили: В миналото тези цветя са били символ на пролятата кръв по време на войни и битки. Поднасяли са се и на паметници, което е довело до тяхното използване само по тъжни поводи. Не се подаряват като жест на внимание или за празници. 

Момина сълза: Тези нежни и красиви цветя, които и рядко може да срещнете в магазините, всъщност не са добра идея за подарък. В миналото в Германия хвърлена на земята момина сълза е символизирала прекратяването на любовна връзка. За това цветето се свързва с раздялата и не се подарява. 

Сухи цветя: Никога не избирайте букети или подаръци, в които за декорация има и сухи цветя. Те са символ на угасващия живот и тъгата. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама