4 красиви цветя, които да засадите през юли


4 красиви цветя, които да засадите през юли
Снимка: iStock

Градината може да бъде прелестна през юли, когато цъфтящите през лятото растения започнат да достигат своя пик. Многогодишните, двугодишните и едногодишните растения могат да се комбинират, за да дадат ослепителен цъфтеж, на който да се насладите.

Въпреки че е идеалното време да се отпуснете и да оцените красивата си лятна градина, има някои фантастични цветя, които да засадите през юли.

Делфиниум

Делфиниумите са изключително популярни растения. Те често се засяват на закрито в началото на годината, но можете да засеете семена директно на открито през лятото.

Посейте семената в добре дренирана, богата почва на слънчево, защитено място. Ако пропуснете прозореца да сеете на открито през юли, не всичко е загубено за годината. Делфиниумите могат да се засяват на закрито в края на лятото и началото на есента, за да презимуват и да се засадят следващата пролет.

Гайлардия

Гайлардията са много ефектни трайни насаждения, които могат да цъфтят през цялото лято, изпълвайки градината с ярки, живи цветове, подобни на маргаритки. Те са родом от Америка и се предлагат в нюанси на червено, оранжево и жълто.

Гайлардията може лесно да се отглежда от семена. Засяването им през пролетта им дава време да цъфтят тази година, но те могат да бъдат засети и през юли, за да започнат да цъфтят следващото лято.

Посейте семената директно в земята през лятото, като засявайте  само на 6 см дълбочина и поддържайте почвата влажна, за да гарантирате покълването. Издръжливата многогодишна гайлардия ще расте през това лято и есен и след това ще цъфти от юни до септември през следващите години.

Коломбина

Колумбината, известна още като аквилегия, е пролетно цъфтящо многогодишно растение. Засяването на семена на закрито през летните месеци, като например юли, може да ви даде млада аквилегия, която да засадите в градината през есента. Като алтернатива, растенията могат да се държат на закрито през зимата, за да се засадят през пролетта.

За да ги насърчите да покълнат бързо - това може да стане, като поставите семената в хладилник за няколко седмици преди сеитба.

На аквилегиите може да отнеме две години, за да цъфтят, когато се отглеждат от семена, но след като започнат, те се самозасяват из градината, така че да можете да се наслаждавате на техните камбановидни цветя всяка пролет до лято.

Брадат карамфил

Брадатият карамфил, или Dianthus barbatus, цъфти в края на пролетта и през лятото, показвайки своите деликатни и назъбени цветове в нюанси на червено, розово, лилаво и бяло. Те могат да бъдат двугодишни или краткотрайни трайни насаждения.

Засяването на семена най-късно през юли може да даде растения, които ще цъфтят през следващата година. Семената могат да се засяват на закрито или на открито на дълбочина само 1-2 мм.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


  • Най-важният урок за всяка зодия за ЮЛИ...
    Най-важният урок за всяка зодия за ЮЛИ 2024

    Животът е пътуване на непрекъснато учене, изпълнено с преживявания, които оформят нашия характер и перспектива. Ето кой е най-важният урок, който всяка зодия трябва да научи през юли 2024. Овен Огненият и авантюристичен Овен често се втурва стремглаво към нови предизвикателства. Най-големият...

  • Късметче за всяка зодия за 2 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 2 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този вторник, 2 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Никога не знаете от къде може да ви дойде късметът, днес се крие в числата от тотото. Телец Романтично ще е днес, а най-хубаво е, когато е неочаквано. Вижте още: 3 зодии със съдбовна среща през юли 2024 Близнаци Късмет...

  • Късметче за всяка зодия за 4 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 4 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 4 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът няма да сбъдне мечтите ви, но ще ви даде смелост да го направите сами. Телец Не се страхувайте от грешките по пътя си, те ще ви направят успешни. Вижте още: Най-важният урок за всяка зодия за...

  • Късметче за всяка зодия за 3 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 3 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за тази сряда, 3 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Голяма печалба от хазартна игра, използвайте парите разумно. Телец Пада ви се най-желаното късметче - ЗДРАВЕ! Вижте още: Най-важният урок за всяка зодия за ЮЛИ 2024 Близнаци Голяма и неочаквана...

  • Големият месечен любовен хороскоп...
    Големият месечен любовен хороскоп за ЮЛИ 2024

    Месец юли е вече тук! Научете какво очаква всяка зодия в любовен план през следващите седмици. Овен Макар "отпускарският" сезон едва сега да настъпва, вие вече се чувствате презаредени емоционално. Имате нужда от нови усещания, но пък от друга страна съвсем не ви е до романтични жестове, особено...

  • Хороскоп за днес, 3 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 3 юли 2024

    Научете какво ви очаква тази сряда, 3 юли 2024, според зодията.  Овен Днес, Овни, е вероятно да почувствате повишено чувство за цел и решителност. Изравняването на Марс с вашата управляваща планета разпалва вътрешния ви стремеж, подтиквайки ви да поемете отговорностите както на работа, така...

виж всички виж всички
Реклама