6 бързо растящи увивни цветя за вашата градина (СНИМКИ)


6 бързо растящи увивни цветя за вашата градина (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Търсите бързо растящи увивни цветя? Тези растения са отговорът на молитвите на хората, които не искат да чакат твърде дълго, за да видят празните места по стените си и градините, пълни с цъфтеж.

Пълзяща хортензия

Ботанически име: Hydrangea anomala.

Темп на растеж: 60-90 см на година.

Това растение трябва да достигне етапа на цъфтеж след 3-5 години, но след като този етап премине, няма спиране! Пълзящите хортензии могат да достигнат до 1,2-1,5 м височина и да изглеждат зашеметяващо с бели дантелени цветове.

Клематис

Ботаническо име: Clematis.

Темп на растеж: 90 -150 см на година.

Клематисът расте с големи красиви цветя в различни цветове, като бяло, синьо, виолетово и лилаво. Тези цветя показват бърз растеж, стига да получават достатъчно слънчева светлина.

Тромпетна лоза

Ботаническо име: Campsis radicans.

Темп на растеж: 300-450 см на година.

Подобните на тромпети портокалови цветове на тези бързо растящи цъфтящи лози са магнит за опрашителите. Расте толкова бързо, че може да се наложи да измислите план за подрязване, за да контролирате разпространението му.

Орлови нокти

Ботаническо име: Lonicera spp.

Темп на растеж: 180-450 см на година.

Те са ценени заради ароматните си тръбести цветове, които привличат пеперуди и други опрашители. Това бързо растящо растение започва бавно, но набира скорост след 1-2 години.

Глициния

Ботаническо име: Wisteria frutescens.

Темп на растеж: 300-60 см на година.

Ароматните лилави цветя на този сорт цъфтят през април-май. Глициниите могат да бъдат инвазивни, тъй като растат с голяма скорост, но кой може да се оплаква, когато предлагат такава красота.

Бугенвилея

Ботаническо име: Bougainvillea spp.

Темп на растеж: 150-450 см на година.

Бугенвилията е бодлива лоза, която расте като диво цвете, където получава пряка слънчева светлина през целия ден, и може бързо да достигне височина до 1- 1,2 м.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама